Nu går vi in i vår tredje säsong med vinprovningar på Restaurang Sunnegabet. Tack till alla er som kommit och inte minst tack till alla som var med på Sunnegabets Sommarfina. Vilka härliga smarriga kvällar det blev! Nu ser vi fram mot nästa äventyr!
I höst blir det tre vinprovningar med teman från hela världen som inspirerats av den feedback vi fått av alla gäster, stort tack för det. Och om det inte skulle räcka så ställer vi till med en riktigt fin hummersupé – Sunnegabets Hummerfina, där vi tar ut svängarna. Skulle det bli fullbokat på någon av provningarna, eller supén, kommer vi kunna öppna för en möjlighet till, dagen efter.
Varmt välkomna till en riktigt härlig vin- och mathöst hos oss på Restaurang Sunnegabet!
ALSACE- EUROPAS ELEGANT
Fredag 13/9
Bara ett tiotal mil långt och ett par mil brett, levererar detta fantastiskt vackra och pittoreska vindistrikt viner i absolut världsklass. Där hittar vi inte bara otroligt eleganta viner på Riesling och Pinot Noir, här finns också Alsaces smakrika stoltheter som Gewürtzraminer, Pinot Gris och Muscat, för att inte tala om deras supergoda bubbel. En annan av Alsaces storheter är hur viner och mat genom decennier utvecklats sida vid sida; Alsace är sparrisens heliga mark, för att inte tala om deras chocroute, tarte flambée, ljuvliga ostar och mycket mer. En riktigt spännande smakresa utlovas! Som vanligt ingår viner och middag i priset.
När | Fredag den 13 september klockan 18.
Var | Restaurang Sunnegabet, Hamburgsund.
Anmälan | Görs i butiken hos Hamburgsunds Fisk & Skaldjur eller genom att maila till: peter@hamburgsundsfisk.se.
Antal deltagare | Max 30 personer, min 20. Först till kvarn gäller.
Pris |950:- för vinprovning och middag. Dryck till middagen betalas separat.
Vid anmälan ange antal personer, till vilken provning och gärna mobilnummer!
Obs! Bindande anmälan
SUNNEGABETS HUMMERFINA
Fredag 4/10
Strax efter hummerpremiären bjuder vi upp till en extra härlig middagsupplevelse där klassiskt smaker samsas med det som överraskar, allt med havets svarta pinfärska guldklimp i huvudrollen. Därtill serveras det viner som matchar och möter matens smakrikedom. Precis som för Sunnegabets Sommarfina ingår all mat och allt vin i priset! Vi dukar upp till en mat- och vinfest, så kom in och njut i värmen och av sällskapet i oktober. Godare och gemytligare än så här blir det knappast!
När | Fredag den 4 oktober klockan 18.
Var | Restaurang Sunnegabet, Hamburgsund.
Anmälan | Görs i butiken hos Hamburgsunds Fisk & Skaldjur eller genom att maila till: peter@hamburgsundsfisk.se.
Antal deltagare | Max 34 personer, min 26. Först till kvarn gäller.
Pris |1795:-
Vid anmälan ange antal personer, till vilken provning och gärna mobilnummer!
Obs! Bindande anmälan
UNITED WINES OF AMERICA
Fredag 18/10
I oktober vänder vi kosan västerut och till det superspännande vinlandet USA. Vi fokuserar på landets västra kust och områden som till exempel Napa Valley, Sonoma och Santa Barbara. Här finns röda viner som slagit världen med häpnad liksom smarriga vita kraftpaket som kan ta andan ur en. Vi provar röda och vita viner som också sätter sin prägel på maten som Jon lagar fram. USA kommer till Hamburgsund, en provning och matupplevelse du inte vill missa! Som vanligt ingår viner och middag i priset.
När | Fredag den 18 oktober klockan 18.
Var | Restaurang Sunnegabet, Hamburgsund.
Anmälan | Görs i butiken hos Hamburgsunds Fisk & Skaldjur eller genom att maila till: peter@hamburgsundsfisk.se.
Antal deltagare | Max 30 personer, min 20. Först till kvarn gäller.
Pris | 950:- för vinprovning och middag. Dryck till middagen betalas separat.
Vid anmälan ange antal personer, till vilken provning och gärna mobilnummer!
Obs! Bindande anmälan
DOWN UNDER(BART)
Fredag 8/11
Vi tar oss till andra sidan jorden, till Australien och Nya Zeeland, länder med viner i absolut världsklass, som cabernet sauvignon från Coonawarra, riesling från Eden Valley, pinor noir från Tasmanien och smaksensationerna på sauvignon blanc från Nya Zeeland. Och givetvis njuter vi av Jons goda mat, denna gång inspirerad av de båda ländernas kök, alldeles Down Underbart!
Som vanligt ingår viner och middag i priset.
När | Fredag den 8 november klockan 18.
Var | Restaurang Sunnegabet, Hamburgsund.
Anmälan | Görs i butiken hos Hamburgsunds Fisk & Skaldjur eller genom att maila till: peter@hamburgsundsfisk.se.
Antal deltagare | Max 30 personer, min 20. Först till kvarn gäller.
Pris | 950:- för vinprovning och middag. Dryck till middagen betalas separat.
Vid anmälan ange antal personer, till vilken provning och gärna mobilnummer!
Obs! Bindande anmälan