Med start hösten 2023 anordnar vi på Hamburgsunds Fisk & Skaldjur och Restaurang Sunnegabet trevlig vinprovning med god mat i 3 delar (ev 4) .
Vi gör det i samverkan med sommelier Jojo Svedberg. Tillsammans matchar vi viner och mat till en spännande upplevelseresa. Vi kommer också att samarbeta med och gästas av några av våra leverantörer.
Du kan också välja att avnjuta en tvårätters middag efter vinprovningarna till ett riktigt bra pris. Anmälan till de båda görs i butiken eller via mail. Här nedan kan du läsa lite mer om respektive vinprovning. Varmt välkommen!
Vi provar en klassisk druva i två varianter samt två spännande alternativ. Det de har gemensamt är att de älskar svenska skaldjur i alla dess former och skaldjuren älskar dem tillbaka! En perfekt start på hummersäsongen!
Vi reser iväg på ett smakäventyr, från Frankrike till Nya Zeeland, vidare till Portugal och Tyskland - för att landa på platsen med världens läckraste skaldjur: Hamburgsund.
Totalt provar vi fem olika vita viner. Under provningen serveras ett par läckra munsbitar till vinerna.
Som alltid kan man välja att fortsätta med en supergod middag med huvudrätt och dessert efter vinprovningen till ett riktigt bra pris.
När | Fredag den 22 september klockan 18.
Var | Restaurang Sunnegabet, Hamburgsund.
Anmälan | Görs i butiken hos Hamburgsunds Fisk & Skaldjur eller genom att maila till: peter@hamburgsundsfisk.se.
Antal deltagare | Max 26 personer, min 18. Först till kvarn gäller.
Pris | Vinprovning: 500 kr/person. Påföljande middag: 300 kr/person, dryck tillkommer.
2. Pinot Noir (FULLBOKAD)
När luften blir allt friskare och när världens all grönska tycks byta färg, vad passar bättre i glaset än ett friskt, fruktigt rött vin! Vi tar oss an mångas favoritdruva, Pinot Noir och upplever hur detta kinkiga besvärliga bär kan ge strålande goda viner och vara så olika, från land till land.
Våra viner den här gången är totalt fem stycken, hämtar vi från USA, Österrike, Nya Zeeland, Frankrike som vi provar tillsammans med ostiga tilltugg .
Som alltid kan man välja att fortsätta med en supergod middag med huvudrätt och dessert efter vinprovningen till ett riktigt bra pris.
När | Fredag den 20 oktober klockan 18.
Var | Restaurang Sunnegabet, Hamburgsund.
Anmälan | Görs i butiken hos Hamburgsunds Fisk & Skaldjur eller genom att maila till: peter@hamburgsundsfisk.se.
Antal deltagare | Max 26 personer, min 18. Först till kvarn gäller.
Pris | Vinprovning: 500 kr/person. Påföljande middag: 300 kr/person, dryck tillkommer.
När ljuset faller undan och dagarna blir kortare, är det värme och njutning vi vill ha, eller hur! En gryta som puttrar på spisen, kanske en knastrande varm brasa och till det ett glas gott smakrikt rött…vad kan bli bättre än det? Tillsammans upptäcker vi en av vinvärldens mest älskade och uppskattade favoriter: Syrah. Eller som den heter ”down under”: Shiraz. Oavsett var eller var ger druvan fantastiska viner i alla upptänkliga prisklasser. Vi håller oss till mästarna: Frankrike, USA och Södra Australien. Denna gång kommer vi att prova fem viner varav ett är ett riktigt toppvin och till det upplever vi hur vinerna förvandlas med Jons goda tilltugg
Som alltid kan man välja att fortsätta med en supergod middag med huvudrätt och dessert efter vinprovningen till ett riktigt bra pris.
När | Fredag den 17 november klockan 18.
Var | Restaurang Sunnegabet, Hamburgsund.
Anmälan | Görs i butiken hos Hamburgsunds Fisk & Skaldjur eller genom att maila till: peter@hamburgsundsfisk.se.
Antal deltagare | Max 26 personer, min 18. Först till kvarn gäller.
Pris | Vinprovning: 550 kr/person. Påföljande middag: 300 kr/person, dryck tillkommer.
4. Champagne & Ostron - Nyårsprovning!
Jul och nyårshelgerna står för dörren, då samlar vi våra vänner och familjer för att umgås och äta och dricka gott. Det ska vi givetvis ta vara på! I samarbete med våra ostronleverantörer ställer vi till med en bubblande, glittrande superhärlig champagne och ostronprovning. Förutom att få lära oss mer om ostronets magiska värld provar givetvis krispiga läckra bubblor. Vi radar upp fem mousserande godbitar som vi provar dem blint. Vilken är fylligast? Vilken är snyggast? Vilken tror vi är dyrast (en kommer att vara riktigt dyr)? Vilken är godast? För alla är ju äkta champagne…eller?
Som alltid kan man välja att fortsätta med en supergod middag med efter provningen. Då serveras det huvudrätt och dessert, givetvis inspirerad av såväl ostron som de stundande helgernas festligheter till ett riktigt bra pris.
När | Fredag den 15 december klockan 18.
Var | Restaurang Sunnegabet, Hamburgsund.
Anmälan | Görs i butiken hos Hamburgsunds Fisk & Skaldjur eller genom att maila till: peter@hamburgsundsfisk.se.
Antal deltagare | Max 26 personer, min 18. Först till kvarn gäller.
Pris | Vinprovning: 695 kr/person. Påföljande middag: 300 kr/person, dryck tillkommer.
VIP-pris! Har du deltagit i samtliga tre tidigare vinprovningar i höst? Då har du rabatt vid nyårsprovningen. Fråga om ditt pris vid anmälan.
Ang vilken provning ni vill vara med på och även om ni vill boka en 2-rätters efteråt
.