Vilken succé det blivit för höstens vinprovningar, helt fantastiskt! Därför är det alldeles extra roligt att kunna presentera vårens program redan nu!
Vi har satt ihop fem spännande vinprovningar, från vinlandet Italien, via Sydafrika och hela vägen hem till Sverige och våren på altanen eller balkongen.
Välkomna till en härlig vinvår hos oss på Restaurang Sunnegabet i Hamburgsund!
Hur bokar jag?
Bokning görs i butiken hos Hamburgsunds Fisk & Skaldjur eller genom att maila till: peter@hamburgsundsfisk.se
(OBS! bokningen är bindande)
SYDAFRIKAS VINER
Fredag den 22 Mars klockan 18:00 (Fullbokad)
Mejla peter@hamburgsundsfisk.se om ni vill ställa upp er på väntelista!
Stellenbosch, Franschhoek, Swartland, Paarl, klingar det bekant? Sydafrikas viner röner en allt större uppskattning och respekt världen över, vilket de sannerligen förtjänat. Vi dyker ner i landets vinhistoria och utforskar dess stoltaste blå och gröna druvor som Pinotage, Steen och Cabernet Sauvignon. Det blir både röda och vita viner som dukas fram. Och givetvis njuter vi av Jons härliga mat, denna gång inspirerad av det sydafrikanska köket.
Pris för denna provning:
850:- inkl 2-rätters middag
(dryck till maten ingår ej)
Hur bokar jag?
Bokning görs i butiken hos Hamburgsunds Fisk & Skaldjur eller genom att maila till: peter@hamburgsundsfisk.se
(OBS! bokningen är bindande)
SVENSKA VINER & ”WINEMAKERS DINNER”
Fredag den 19 April klockan 18:00 (Fullbokad)
Lördag den 20 April klockan 18:00 (Fullbokad)
Mejla peter@hamburgsundsfisk.se om ni vill ställa upp er på väntelista!
Kvalitén på svenska viner har utvecklats till att hålla riktigt bra europeisk klass de senaste åren. Vinmakare över hela landet har gjort en beundransvärd kvalitetsresa som vi får inblick i på ett helt unikt sätt; vi får nämligen besök av en av de allra främsta vinmakarna! Tina Berthelsen, som äger och driver vingården Lottenlund Estate i Helsingborg, kommer och besöker oss på Sunnegabet. Lottenlund är en av de främsta vingårdarna i Sverige som inte bara producerar fantastiska vita viner utan också egen gin, vermouth och grappa. Tina berättar om sin resa och hur hon resonerar om sina viner och framtiden. Vi får bland annat prova hennes viner både innan och under middagen där Tina och Jon samspelar kring maten.
Pris för denna provning:
850:- inkl 2-rätters middag
(dryck till maten ingår ej)
Hur bokar jag?
Bokning görs i butiken hos Hamburgsunds Fisk & Skaldjur eller genom att maila till: peter@hamburgsundsfisk.se
(OBS! bokningen är bindande)
SOMMAREN ÄR ROSA OCH GUL!
Fredag den 17 Maj klockan 18:00 (Fullbokad)
Mejla peter@hamburgsundsfisk.se om ni vill ställa upp er på väntelista!
Vad passar bättre till vårens primörer, nykokt färskpotatis med smör, den mjälla fina fisken med sparris och vinägrett - än de fräscha och lätta sommarvinerna. Vi provar spännande roséviner och orangeviner från olika världsdelar, inte minst viner från deras respektive ursprungsplatser i Frankrike och Georgien. Kanske ett och annat naturvin slinker med också. Till det bjuder Jon upp till vårlik mat, som en föraning om värmen och sommaren. Kan det bli bättre, på nabons nationaldag och allt?
Pris för denna provning:
850:- inkl 2-rätters middag
(dryck till maten ingår ej)